Etusivu

Mannerheim

Pienoiselämäkerrat

Henkilökuvat

Pokkarit

CV

Romaanit

Elämäkerrat

Sota ja vakoilu

Yrityshistoriikit

Äänikirjat

Sivukartta

 

Adolf Ehrhrooth

Adolf Ehrnrooth komentopaikallaan vuoden 1944 kesällä

SA-kuva

Robert Brantberg

Sotakenraalit

21 suomalaisen sotakenraalin elämäntarina.

288 sivua ja kuvaliite

Revontuli 1998

Kansi%20-%20Sotaupseerit

Robert Brantberg

Ehrnrooth

Mannerheim-ristin ritari

Adolf Ehrnroothin elämäkerta

288 sivua ja kuvaliite

Revontuli 2002

Kansi%20-%20Ehrnrooth

 

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth

 

Heillä on paikkansa itsenäisen

Suomen historiassa

 

Ei yksin kansalla vaan myös kansan johtajien panoksella on erittäin suuri merkitys kun kyseessä on kansan olemassaolo. Itsenäisyytemme varhaisimmat vuodet vapaussodasta jatkosotaan ja Lapin sotaan olivat erittäin vaikeat. Elimme Neuvostoliiton jatkuvan uhan alaisina ja tänä aikana kävimme kolme sotaa. Ensimmäisen sodan rauha tehtiin Tartossa, toisen Moskovassa ja kolmannen sodan rauha Pariisissa. Tämä osoittaa sen, että meidän on oltava valppaana ja valmiina puolustamaan itseämme.

 

Tällöin kahdella seikalla on kaikkein suurin merkitys. Ensinnäkin puolustustahtoisella kansalla on oltava pätevät johtajat. Asiamme tässä suhteessa olivat hyvin, ylimpänä johtajana oli suurten mittojen mies, Suomen marsalkka Carl Gustaf Mannerheim.

 

Mutta yhden miehen on vaikea hoitaa taistelutannerta maassa, jonka pinta-ala on niin suuri kuin Suomen. Silloin tulemme näihin kenraaleihin. Mielestäni on hyvä, että olette nostaneet esiin heidät, koska heillä on paikkansa itsenäisen Suomen historiassa. Tämä on ehdoton vakaumukseni.

 

Toiseksi, kenraalien on helpompi tehdä työnsä kun kansalla on puolustustahtoa. Meidän täytyy muistaa, että Suomen kansa tuona vuoteen 1945 ulottuvana vaarallisena aikana oli erittäin puolustustahtoista. Tämän me näemme sodista ja sotien tuloksesta.

 

Siksi on erittäin hyödyllistä kasvavalle nuoremmalle sukupolvelle, että on olemassa teos, joka kertoo hyvistä johtajista, jotka johtivat puolustustahtoista kansaa. Kansaa, joka oli valmis antamaan panoksensa, jonka tuloksena meillä on itsenäinen, vapaa Suomi. Maa, joka itse päättää asioistaan.

 

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth

kirjan tekijälle 27. elokuuta 1998

 

Etusivu

Mannerheim

Pienoiselämäkerrat

Henkilökuvat

Pokkarit

CV

Romaanit

Elämäkerrat

Sota ja vakoilu

Yrityshistoriikit

Äänikirjat

Sivukartta